Praktijk Dutsel

Op zoek naar een psycholoog, psychotherapeut of loopbaanbegeleider in regio Holsbeek?

Praktijk Dutsel in Holsbeek is een multidisciplinaire groepspraktijk. U kan hier terecht bij een aanvullend team van huisarten, psychologen en een vroedvrouw. U kan hier terecht voor psychotherapie rond verschillende thema's als: angst, depressie, burn-out, eetstoornissen, relatietherapie, autisme, ADHD, sociale angst, fobie, dwangneurose, psycho-educatie, ... Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques is ook mogelijk in deze groepspraktijk. Via de link hieronder komt u rechtstreeks terecht op de website van Praktijk Dutsel.

Voor volgende therapieën kan je terecht in praktijk dutsel:

Angst

Bij Praktijk Dutsel in Holsbeek kan je terecht voor de behandeling van verschillende vormen van angst. Veelvoorkomende vormen zijn: paniekaanvallen, fobieën, gegeneraliseerde angststoornis, hyperventileren, sociale angststoornis, angstaanvallen, obsessief compulsieve stoornis (OCD), ..

Klik hier voor meer informatie over angst

Depressie

Een depressie is een van de meestvoorkomende problemen in de geestelijke gezondheidszorg. Bij praktijk Dutsel in Holsbeek kan je terecht als je last hebt van depressieve klachten. Vaak gaat je depressief voelen samen met weinig energie hebben en interesseverlies. Tijdens het therapeutisch traject bouwen we samen terug aan een uitzicht, stap voor stap en op jouw tempo.

Klik hier voor meer informatie over depressie

Burn Out en Loopbaanbegeleiding

Wanneer een burn-out te lang blijft aanhouden, kan het zinvol zijn om burn-out therapie te volgen. Een Burn-out is een veelvoorkomend probleem: tot 1 op 10 volwassenen kunnen op een gegeven moment in hun leven gefronfronteerd worden met een Burn-out. Als het te lang blijft aanslepen, kan een burn-out overgaan in een chronische depressie. Laat het niet zo ver komen en neem optijd contact op met een psycholoog. In praktijk Dutsel kan u zowel voor burn-out therapie als voor loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques terecht.

Klik hier voor meer informatie over burn-out en loopbaanbegeleiding

Anorexia Nervosa, Boulemie en andere eetstoornissen

Kampen met een eetstoornis is niet evident. Vaak is een eetstoornis zoals anorexia nervosa of boulemia nervosa, een uitingsvorm van een dieperliggend probleem. Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn als je de verschijnselen herkent bij jezelf of iemand die je kent. Belangrijk binnen therapie is dat de behandeling stap voor stap verloopt en op jouw eigen tempo. Bij praktijk Dutsel in Holsbeek kan je terecht voor psychotherapie voor verschillende eetstoornissen.

Klik hier voor meer informatie over eetstoornissen

Trauma

Sommige gebeurtenissen uit het verleden kunnen een sterke invloed hebben op ons heden. Als je een trauma meegemaakt hebt, is het belangrijk om dit op de juiste manier te kunnen verwerken. Vaak kan het zijn dat je hierdoor veel angst ervaart, een slechte nachtrust hebt en niet optimaal kan functioneren. Trauma therapie is erg delicaat en moet met de grootste zorgvuldigheid gebeuren.

Klik hier voor meer informatie over trauma

Autisme en Auti-coaching

Zowel volwassen en kinderen met een diagnose van autisme (ASS) als een vermoeden van autisme kunnen terecht bij praktijk Dutsel in Holsbeek

Klik hier voor meer informatie over autisme

Relatietherapie en relationele problemen

Hoe je relatie verloopt heeft een belangrijke impact op je leven. Heel wat relatieproblemen kunnen opduiken en in de weg staan voor het hebben van een fijne relatie. Mogelijke thema's binnen relatietherapie zijn: communicatie verbeteren, heftige ruzies voorkomen, omgaan met wantrouwen en jaloezie, seksuele problemen en bedrog of vreemdgaan. Bij relatietherapie gaan de sessies telkens met de 2 partners door. Er kan ook gekozen worden voor een individuele therapie waarbij er gewerkt kan worden rond relatieproblemen, jaloezie, verlangen, ...

Klik hier voor meer informatie over relatietherapie

Jongeren

Therapie voor jongeren vereist een specifieke aanpak. Belangrijke thema's kunnen zijn: het kiezen van een goede studierichting op school, verder studeren, faalangst en examenstress, pesten, een eerste relatie, werken rond zelfvertrouwen en asseritiviteit. Daarnaast kan je als jongere ook terecht voor thema's als angst, stress, eetstoornissen, trauma, rouw, ...
Vaak zijn de ouders, de school en het CLB belangrijke partners.

Andere hulpvragen

Natuurlijk kan u ook terecht met andere hulpvragen.

Klik hier voor meer informatie over andere thema's.

psycholoog Kortrijk-Dutsel

Praktijk Dutsel -
Holsbeek


Adres:

Dutselstraat 117, 3220 Holsbeek (Kortrijk-Dutsel)

Telefoon en E-mail:

0485 21 03 29

lynn.praktijk@gmail.com

Medewerkers:

Huisartsen
Verpleegkundige
Psychologen
Vroedvrouw


Holsbeek

Dutselstraat 117
3220 Kortrijk Dutsel
(Vlaams Brabant)

Tielt-Winge

Tiensesteenweg 49
3390 Tielt-Winge
(Vlaams Brabant)

Antwerpen, Deurne

Herentalsebaan 421A
2100 Deurne (Antwerpen)

Online

Via Skype, Whereby of telefonisch.

Psycholoog

Lynn Spillemaeckers
Klinisch Psycholoog Loopbaanbegeleider
Erkenning: 912116905
Visum: 263608
RIZIV: 7-00475-59-000

Contact

Email: lynn.praktijk@gmail.com Telefoon: 0485 21 03 29

Inschrijven WACHTLIJST