how to create a website

Praktijk Dutsel -
Holsbeek


Adres:

Dutselstraat 117, 3220 Holsbeek (Kortrijk-Dutsel)

Telefoon:

0485 21 03 29

E-mail:

lynn.praktijk@gmail.com


Praktijk Dutsel in Holsbeek is een multidisciplinaire groepspraktijk. U kan hier terecht bij een aanvullend team van huisarten, psychologen en een vroedvrouw. U kan hier terecht voor psychotherapie rond verschillende thema's als: angst, depressie, burn-out, eetstoornissen, relatietherapie, autisme, ADHD, sociale angst, fobie, dwangneurose, psycho-educatie, ... Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques is ook mogelijk in deze groepspraktijk. Via de link hieronder komt u rechtstreeks terecht op de website van Praktijk Dutsel.

Maak een afspraak via de digitale agenda:
(enkel voor huidig cliënteel)

Maandag: 14u00 - 21u00 in Tielt-Winge

Dinsdag: 15u30 - 21u00 in Leuven

Woensdag: 13u30 - 20u30 in Holsbeek

Vrijdag: 18u00 - 22u00 in Holsbeek


Afspraken kunnen enkel geannuleerd worden tot 48u op voorhand.

Voor nieuwe cliënten kan een aanmelding telefonisch, via e-mail of via het contactformulier.

Gemiddelde wachttijd is momenteel 4 tot 6 weken voor nieuwe cliënten, voor dringende afspraken kan je ook terecht bij één van mijn collega's.


Angst

Bij Praktijk Dutsel in Holsbeek kan je terecht voor de behandeling van verschillende vormen van angst. Veelvoorkomende vormen zijn: paniekaanvallen, fobieën, gegeneraliseerde angststoornis, hyperventileren, sociale angststoornis, angstaanvallen, obsessief compulsieve stoornis (OCD), ..

Klik hier voor meer informatie over angst


Depressie

Een depressie is een van de meestvoorkomende problemen in de geestelijke gezondheidszorg. Bij praktijk Dutsel in Holsbeek kan je terecht als je last hebt van depressieve klachten. Vaak gaat je depressief voelen samen met weinig energie hebben en interesseverlies. Tijdens het therapeutisch traject bouwen we samen terug aan een uitzicht, stap voor stap en op jouw tempo.

Klik hier voor meer informatie over depressie


Burn Out en Loopbaanbegeleiding

Wanneer een burn-out te lang blijft aanhouden, kan het zinvol zijn om burn-out therapie te volgen. Een Burn-out is een veelvoorkomend probleem: tot 1 op 10 volwassenen kunnen op een gegeven moment in hun leven gefronfronteerd worden met een Burn-out. Als het te lang blijft aanslepen, kan een burn-out overgaan in een chronische depressie. Laat het niet zo ver komen en neem optijd contact op met een psycholoog. In praktijk Dutsel kan u zowel voor burn-out therapie als voor loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques terecht.

Klik hier voor meer informatie over burn-out en loopbaanbegeleiding


Anorexia Nervosa, Boulemie en andere eetstoornissen

Kampen met een eetstoornis is niet evident. Vaak is een eetstoornis zoals anorexia nervosa of boulemia nervosa, een uitingsvorm van een dieperliggend probleem. Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn als je de verschijnselen herkent bij jezelf of iemand die je kent. Belangrijk binnen therapie is dat de behandeling stap voor stap verloopt en op jouw eigen tempo. Bij praktijk Dutsel in Holsbeek kan je terecht voor psychotherapie voor verschillende eetstoornissen.

Klik hier voor meer informatie over eetstoornissen


Trauma

Sommige gebeurtenissen uit het verleden kunnen een sterke invloed hebben op ons heden. Als je een trauma meegemaakt hebt, is het belangrijk om dit op de juiste manier te kunnen verwerken. Vaak kan het zijn dat je hierdoor veel angst ervaart, een slechte nachtrust hebt en niet optimaal kan functioneren. Trauma therapie is erg delicaat en moet met de grootste zorgvuldigheid gebeuren.

Klik hier voor meer informatie over trauma


Autisme en Auti-coaching

Zowel volwassen en kinderen met een diagnose van autisme (ASS) als een vermoeden van autisme kunnen terecht bij praktijk Dutsel in Holsbeek

Klik hier voor meer informatie over autisme


Relatietherapie en relationele problemen

Hoe je relatie verloopt heeft een belangrijke impact op je leven. Heel wat relatieproblemen kunnen opduiken en in de weg staan voor het hebben van een fijne relatie. Mogelijke thema's binnen relatietherapie zijn: communicatie verbeteren, heftige ruzies voorkomen, omgaan met wantrouwen en jaloezie, seksuele problemen en bedrog of vreemdgaan. Bij relatietherapie gaan de sessies telkens met de 2 partners door. Er kan ook gekozen worden voor een individuele therapie waarbij er gewerkt kan worden rond relatieproblemen, jaloezie, verlangen, ...

Klik hier voor meer informatie over relatietherapie


Jongeren

Therapie voor jongeren vereist een specifieke aanpak. Belangrijke thema's kunnen zijn: het kiezen van een goede studierichting op school, verder studeren, faalangst en examenstress, pesten, een eerste relatie, werken rond zelfvertrouwen en asseritiviteit. Daarnaast kan je als jongere  ook terecht voor thema's als angst, stress, eetstoornissen, trauma, rouw, ... 
Vaak zijn de ouders, de school en het CLB belangrijke partners.


Andere hulpvragen

Natuurlijk kan u ook terecht met andere hulpvragen. 

Klik hier voor meer informatie over andere thema's.

Psycholoog

Lynn Spillemaeckers
Erkend psycholoog en loopbaanbegeleider
Erkenningsnr: 912116905

Contact

Email: lynn.praktijk@gmail.com Telefoon: 0485 21 03 29