Trauma

Een traumatische ervaring is overweldigend, beangstigend en niet eenvoudig om te verwerken. Het kan je helpen, om professionele hulp te zoeken om je trauma te verwerken. Als je een traumatische gebeurtenis meemaakt, en je probeert dit zo snel mogelijk te vergeten, kan het zijn dat dit op latere momenten in je leven terug naar boven komt, bijvoorbeeld, door nachtmerries, of paniekaanvallen. Onverwerkt kan een trauma zorgen voor angst- en depressieve gevoelens, schuldgevoelens, slaapstoornissen, flashbacks of nachtmerries.

Een psycholoog kan jou helpen met het verwerken van traumatische ervaringen zoals verkrachting, misbruik, ongevallen, brand en een overval. Bij een trauma of een post traumatische stress stoornis (PTSD) kan cognitieve gedragstherapie enorm helpend zijn. Bij langdurige meervoudige trauma’s, zoals o.a. (seksueel) misbruik kan psychodynamische therapie jou verder helpen.

Het voordeel van traumatherapie, is dat de traumatische gebeurtenissen besproken kunnen worden binnen de veilige therapeutische ruimte. De traumatische gebeurtenissen kunnen een plaatsje krijgen en op die manier kunnen de symptomatische gevolgen van het trauma zoals nachtmerries, flashbacks, angst en depressieve gevoelens, ingeperkt worden en met de tijd helemaal verdwijnen.

IPO | Tielt-Winge

Wersbeekstraat 16A
3391 Tielt-Winge

ipo.tielt.winge@gmail.com

© IPO | Tielt-Winge 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - do)
ipo.tielt.winge@gmail.com